Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevduvans sång

 

En vit ringmärkt brevduva kluckar bedjande i gräset efter mat.

Jag närmar mig, men tveksamt tar den
några steg bort och stannar.

Sprider ut gula ärter på marken som den äter.

Morgonrodnaden understryker magin i samspelet.

Vi är på samma våglängd tills omgivningen
skrämmer bort den.

Nästa morgon kommer den igen.

Samma ritual och närmar sig mer.

Vart är hon på väg och vad står det i brevet
som är fastsatt vid hennes fot?

För vem, till vem och varför bär hon ett dåtidens
sms runt foten?

 




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 164 gånger
Publicerad 2016-06-28 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP