Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talarsången

 

Det osagda talar högst!

Ser den alltför duktiga flickan, som kamouflerar
hjärtats skri, med att vara bäst.
Hon säger ingenting, men hennes inre ropar för att överleva.

Ser den stökige pojken som är bäst på att vara sämst.
Inte ens han själv förstår att hans själ längtar efter kärlek.
Han säger ingenting, för han har inget att säga.
Tystnaden vädjar högljutt.

Ser på den torra jorden som desperat törstar efter regn.
Inga ord behövs för att höra dess önskan.

Ser på den lidande människan.
Missmodet är förödande.
Räddningen ligger i, att det sagda Ordet
gör det osagda hörbart.

Det osagda Ordet talar högst.




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 278 gånger
Publicerad 2016-06-29 11:40



Bookmark and Share


  GunBritt
Härlig känsla .. du förmedlar det som ingen vågar tala öppet om ! Bra!!!
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP