Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapten Sabeltand är socialdemokrat

Medan klockan slår
fångar du snöflingor på stan
fast det är maj.
Och medan du sprang där
klippte jag dina vingar
och la dom i en glasbur.
Jag vill inte att du flyger iväg nu.
Men vingar växer ut igen.
Och
Ord är bara ord som flyter i en ström till din vackra stämma
Ibland kommer jag ihåg hur du doftar.
Men jag önskar jag kunde få dig att förstå,
Det här är inte mitt mål\'
det är DITT mål.
Sa han och sparkade på sin
gala trofè.

Jag faller på knä och vill be till Anakismen.
Ska våldta Kapitalismen.
Och vi ska gå på terapifika
och allt du egentligen kan göra är att vara dig själv, men du har lärt dig att låtsas vara någon annan.
För det sociala arvet
ska fortsätta i sin kretsloppsbana
Och
Kapten Sabeltand är socialdemokrat.

Den fula ankungen speglar sig i vattnet.
- Du är så vacker när du är svan...
MEN du var vacker när du var ful också!
För vem tyckte egentligen att den fula ankungen var ful?
Han var ju söt för fan...
Men ni har lärt er tycka som dom, de...
de andra
Och trögdjuret är VI.
Och vi käkar värktabletter för att allt ska kännas en smula bättre.

Maktkoncentrationen kastar gatustenar mot skyltfönster för att rädda mediavärldens friskkvinnor,
med kroppar som ålar, smala som trådar...
Men jag är bra på att
Rimma,
Finna,
Hinna
Medan klockan slår,
Väntar jag på dig vid en buss station.

Men den fula ankungen är inte än vuxen.
And Hello!
This is me,
I`m ugly.




Fri vers av psykofarmaka
Läst 506 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-08 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

psykofarmaka
psykofarmaka