Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
politik på torg


Politiksympati

Politisk propaganda
och syster demokrati
kantras av ett land.
Nervositetens nakenhet
skrattande, föraktande lovord
Komunistens påstående
under bar himmel.
Och håll käften!
Jag vet att världen snart går under.
Jag kommer ihåg att
jag lovade dig att skriva en bok.
(som bara du skulle få läsa)
Men jag hann liksom inte riktig med att skriva klart den innan du började skrika.
(sen var det redan försent)
Och ett förlåt är bara
en bedjande egoism från människans feghet,
ett bevis på att man fortfarande är omtyckt.
Men hur skulle jag kunna skriva klart en bok full av mystik
när det enda som finns är fysik.
Och jag tycker inte alls om logik!
En dag ska jag också
våga hoppa från ett
tak och inte alls vilja
flyga.
Och jag ska skriva
POLITIKSYMPATI
med stora bokstäver
på mitt bröst.
Springa runt på gatorna och skrika slagord till Gud.
Kastrera redan en våldtagen hund så att alla kan se.
Ta en lampskärm på huvudet och
tända på.




Fri vers av psykofarmaka
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-05-23 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

psykofarmaka
psykofarmaka