Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur "Boken till dig" av Jan Widströmer. Matsuo Basho, japansk diktare, 1644-1694


Träd i solen



Solen fällde plötsligt ljuset
som tystnad över trädens blad
och på Basho i gräset nedanför.
Då blev han seende
och sade som ur solens leende:
"Ingen blåser ju på flöjten
som jag hör."




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 882 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-10 14:06



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Otroligt skarp dikt, snillrik!
2016-09-01

    ej medlem längre
Grattis till utvald text!
2016-08-29

  walborg
Visdom
2016-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Mjukt och fint målat...en skön känsla...
2016-07-16

  Anya VIP
Vackert, existentiellt med fin rytm. Tycker särskilt om:
"Solen fällde plötsligt ljuset
som tystnad över trädens blad"

Jag får så fin bild i huvudet av de orden.
2016-07-14

  Lena Själsöga Keijser
dina ord
är
andakt
det andakt är för mig

mycket vacker andas din stämma
2016-07-14

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker stämning i dikten om Basho.
2016-07-11

  aol
Härlig rytm l flödet,
2016-07-10

    ej medlem längre
Jag tycker om dina fina lyriska ordval, t.ex.

"Då blev han seende
och sade som ur solens leende"

Sen var det ju roligt att få veta vem Basho är. Jag googlade lite och lärde mig. Tack!
2016-07-10

    ej medlem längre
Tycker om den fina rytmen i texten och det mjuka vackra flödet...
2016-07-10

    ej medlem längre
fin lyrisk ton i texten, Basho gör det inte sämre, kultfigur och haikudiktare - Tack!
2016-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP