Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om dagens problem


Vad skiljer oss åt?

Varför är jag mindre värd?
Varför kommer du och jag aldrig vara samma sak?
Blodet har samma färg
Det är bara vår hud
Som delar på oss
Och den färgen valde inte vi
Den gavs till oss
Och vi kan aldrig ändra på den
Så varför tittar du annorlunda på mig
Varför behandlar du mig
Som skit
Och säger att jag måste ut ur det här landet
När allt jag känner till är det här
När jag är en del av det här
När jag alltid funnits här
Hur kan du säga
Att jag inte är lika svensk som du?
Vad skiljer oss åt?




Övriga genrer av scarletaro
Läst 431 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-10 17:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En god text, som ställer frågor, och det är en bra text just för det. Det handlar inte om att säga att en skriver eller gör något, det handlar mera om att förkovra sig i, att aldrig sluta i att förkovra sig. Tro att du kan, visa att du kan, och öva dig i att kunna.
2016-10-01

  Onomatoprofet VIP
Vad konstigt. Min son är svenskare än många etniska svenskar trots att hans pappa är blatte. Blond, lång, snygg, ariskt blåa ögon. Men innerst inne är han en blatte som sin sin far. Kanske inte lika mycket men ändå. Så var ska vi placera honom ni som delar upp folk i blattar, araber, svenskar och "etniska" svenskar?

Är det utseende eller beteendet som avgör hur svensk man är? Språket? Que?
2016-09-29

    faneklockan
Om du inte inser ditt sammanhang kommer du alltid att vara ett offer. Och nej, du är absolut inte lika svensk som en etnisk svensk. Ju fortare du fattar det ju bättre för dig. Ha en bra dag.
2016-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Min hustru kommer från Etiopien.
Hon har svenskt medborgarskap. Men skulle du fråga henne varifrån hon kommer eller vad hon är skulle hon svara: "Etiopien"/"etiopiska". Ty i hennes land är det tillåtet att vara stolt över sitt nationella ursprung. Jag vet. Jag har varit där. Två gånger. Gifte mig där.
Men låt oss säga att jag skulle flytta ned till Etiopien och bo där i trettio år. Jag skulle ändå betrakta mig som svensk. Inte som etiopier. .. Det nationella ursprunget föds man till. Ett papper kan inte förändra mitt etniska ursprung.

Men ingen har någonsin rätt att behandla någon annan illa på grund av hans eller hennes etniska ursprung. Sådant har jag bekämpat i hela mitt medvetna liv.
Jag är kristen, och i Bibeln ser vi att det finns EN mänsklig ras och att vi alla härstammar från de första två människorna, Adam och Eva. Samt att Gud skapat oss alla.
2016-07-10
  > Nästa text
< Föregående

scarletaro