Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Nya vägar

Underlaget intill stenvägen
mjukt för foten
du berättade att det var bark

för en stund sedan tog vi avsked
av varandra
två små pojkar vid ett frukostbord

ekorren iakttar mig
bakom grenen
så länge jag står stilla

byggnationer i skogen
gjorda av människor
och flitiga myror

myrstacken når mig över huvudet
jag tänker på Babels torn

skogsduvan ropar
kråkan svarar

sommarvinden sval
rotsystemen breder ut sig över stigen

nedanför krönet
öppnar sig fjorden

jag svänger in
på gatan till vänster

 

© Eva Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-14 20:56



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
finvackert!
2016-07-16

  Anya VIP
Fin jämförelse av myrstack och Babels torn. Kontraster med kråkan och skogsduvan. Jag går med dig på din promenad.
2016-07-16

  Stefan Albrektsson
Jag tycker mycket om den förtroliga samtalstonen som du skriver detta med - det är som att följa dig i presens på vandringen och höra dig "tänka högt". Fint!
2016-07-15

  KYREUS of Sweden
Eftertanken växer
2016-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP