Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Naturen berättar om livet


Förening i mittpunkten

Öst, väst, norr och söder
Vi kan inte mötas i periferin
Endast i mittpunkten finner
vi varandra.
Mitt i är vi enade i en liten prick.

Livet börjar likadant för alla men
fröna slår rot i olika klimat med
olika livsbetingelser

Vi har kommit hit för att lära oss
Älska och vårda.
Vi lär oss genom att se och förstå
Naturen.

Beroende på var vi bor och lever
finns de växter som trivs och föder
oss. Exotiska växter behöver mer
ljus och värme och kommer inte
att kunna rota sig utan hjälp av
växthus.

Vi kommer inte att kunna vistas
i ett hetare klimat med för lite
pigment. Våra kroppar kommer
att behöva skyddas och stänga
ute värme och solljus.

Visst kan vi besöka de olika klimat
zonerna för kortare perioder men
livsbetingelserna blir skadliga på
längre sikt.

Vad skulle hända om vi åt maten
i den zon vi lever och transporten
över land och hav minskade?
Om vi levde mer i balans med naturen.

Under ytan är vi alla skapta med
samma organ och behov av kärlek
och omvårdnad. Balansen finns
inte i periferin utan mitt i prick.

Det handlar inte om hudfärg, religion
eller olika kulturer. Det handlar om
hjälpsamhet, ödmjukhet och omtanke.

Förståelse över att vi alla är lika
mycket värda var vi än bor på den
här planeten.

BALANS







Övriga genrer av WyS VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-16 11:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Balans i allt här på jorden! Det är viktigt!
2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP