Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siri Derkert

The rhyyytmmm of
a flyyyiiing biiird
The rhyyytmmm
of a dancng grl
en sparv
som blästrar i betong
36 meter under marken
baskern
den intelligenta blicken
de skapande händerna
de praktiska byxorna
det skarpa snittet
och rörelsen i ljuset
LIV som alter ego
människans själ
bakom skönheten och förställningen
kvinnans befrielse i konsten
barnen som får ta plats
syster Sara Lidman
broder Ulf Linde
som bor ibland orden
en lisa
ett tecken
en växtplats
för varje sökande människa
som blivit bländad
av reklamens irrbloss




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-20 04:52



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Jobbade nära tunnelbanestation Östermalmstorg i många år och beundrade varje gång jag åkte ner i djupet hennes fantastiska sandblästrade betongytor. I sanning en skicklig konstnär.
Fin hyllning till henne!
2016-07-21

  Magdalena Eriksson VIP
hyllningar av denna konstnär kan ej bli för många
fint å skönt av dig om Siri!
2016-07-21

  Eva Helene VIP
Så fint att du lyfter fram denna speciella kvinna och mycket begåvade konstnär!
2016-07-20

    ej medlem längre
Tycker om att läsa den här hyllningen till en välförtjänt kvinna.
2016-07-20

  i af apa
hurrrrrraaaaa!
för Siri
hon bor i ögat

så fin hyllning!!!
2016-07-20

  Stefan Albrektsson
En mycket fin hyllning!! Hennes betongristningar är verkligen fantastiska - och en fin viloplats för ögonen efter ful-neon-reklam och andra irrbloss!
2016-07-20

  Per Rydberg
Vilken vacker hyllning till en stor kontnär!
2016-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP