Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riksdagsarbete

Statsrådet Bo Brinkholm tror att han är en hund
och kryper runt i plenissalen
och lyfter benet mot varje stolsben
möter centerpartisten Olga Bertilsson
som står och blinkar
och tar en låtsasdusch
under mikrofonen i talarstolen
Fnittermajorna
Lena Asklund (S)
Pia Strömstedt (KD)
och Bodil Persson (V)
skulle egentligen ligga och sova under stjärnhimlen
men dansar istället ring- och hoppladans
och sjunger Hej och hå apan är blå
så det skakar i väggarna i andra kammarens forntidssal
Statsrådet Emil Börjesson har hällt ut alla vaxkritor
på den vita heltäckningsmattan och hoppar på dem
för det krasar så skönt under fötterna
Karl Vilhelmsson (M) och Katrin Anderfelt (MP)
har lagt ut en landgång mellan stolarna i korridoren
Den som visar rumpan först
får hoppa ned i havet och leka med sköldpaddorna
Talmannen Kurt Persson gråter och skriker jävlaranamma
för han slog sig på tummen med klubban
när han skulle bygga en ny traktor
Efter en hel dags arbete samlas hela gänget
på Drottninggatan
iklädda stövlar och regnkläder
för att med hjälp av stora färgglada hinkar
kunna fånga upp regnvattnet
från stuprör och vattenpölar
och hälla det på varandra




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-23 09:00



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Tack för upplysningen! Jag har alltid undrat vad folk gör i riksdagen, med tanke på det synliga, eller osynliga, resultatet utanför dess väggar. Har förstått att media ger oss fel bild. ;-)
2016-07-23

  KYREUS of Sweden
From The Great Hits
at
"Gronkopings Veckoblad"
those years.
2016-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP