Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bortom molnen i skyn - fotot Anna Mirsch


bakom ordet

 

jag tar mig

till andra sidan

jag skall reda ut

hur verkligheten ter sig

bakom ordet

bakom sidan

bakom boken

 

har i alla dessa år suttit framför

framför texten

framför boken

framför ordet

utan en tanke på den andra sidan

den bortvända sidan

 

någon har sagt att där är tomt

någon annan att bakom ordet

finns ödslighetens ingenting

ingen nyfikenhet, inget skimmer

 

den sanningen är

inte längre någonting

för mig

 

jag tar tag i ordet

dyker ner i Den Store

men strax rispar hela sidan upp

och boken trasas sönder

 

jag tar en annan väg

genom bokstaven

men vilken

 

'O' vore gott och rymligt

tjockt och bekvämt

men nog så ohanterligt

 

iet 'I' vore lämpligt

smalt och stiligt

men alltför petigt

 

jag tar aet 'A'

passar mig perfekt

bokstäver har inga känslor

tror jag 

och dyker ut

med min bokstav

till andra sidan

 

Åh, vilken glädje

här på andra sidan om bokstaven

bakom sidan

bortom boken

fritt för tanken

mjukt för känslan

allt den livshungrande

alltid drömt om 

 

Följ med om du vågar!

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-07-24 21:14



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Finurligt utformad poesi, lite svårtolkad för mig - men jag förstår att analysen kan göras på flera plan vilket jag tror du medvetet ordat. Mästerligt tänkt.
2016-07-26

  erkki
Det metafysiska perspektivet känns väldigt fräscht!
2016-07-26

  Stefan Albrektsson
Fin text (och härligt foto)! Jag läser den på två plan; ett språkligt "menings- och ordplan", och vidare ett metafysiskt trosplan angående "Den Store", Ordet. Och ja, jag följer gärna med!!
2016-07-25

  M M Mannheim VIP
Din dikt visar på att det alltid finns två sidor av samma mynt! Av verkligheten!
2016-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP