Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är ett utdrag ur ett längre diktverk och titeln syftar på Martin Luthers kommentar över bergspredikan. https://open.spotify.com/track/08k4JPlSEr4XNpUwtamlkg


ur "Kommentar över bergspredikan"

och
all ilska
samlas
i en knall
som skallar
över Europa
och ett snitt
i prästhalsen
nunnorna fasar
vi vågar snart ingenting
borta är all romantik
om Frankrike
vi kommer sätta
obygden på kartan
när Paris
förlorar
sin charm
vår trädgård
kan
vänta
till
efter
kriget
det luddiga
kriget
utan
soldater.

Tro inte att jag har kommit med fred
jag har kommit med svärd -
inte av stål
stålet ser vi redan vad det kan åstadkomma
mord och misshandel och misstro
det finns ett annat svärd
kan du känna det klyva märgen i dig?

Hans Brun är inte förvånad
han är terrorexpert
vi passar inte in i deras världsbild
misstro och politisk kaos ska vi ha
det är vad somliga vill -
ensamvargarna rör sig i skuggorna
de går inte att upptäcka
de är lika hemliga som en opublicerad poet -

”terror” betyder terror
det betyder oro och ångest
det betyder maktlöshet och rädsla
det betyder slutet
på all resultatlös hedonism -




Fri vers (Fri form) av Jeremiah Karlsson
Läst 375 gånger
Publicerad 2016-07-27 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeremiah Karlsson
Jeremiah Karlsson