Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POESI INLÄST: https://shows.acast.com/jeremiah-karlsson


våra fingrar griper ironiskt i jorden

Den här tiden kommer aldrig tillbaka
säger mamma

tiden när barnen är små

det är sant

det är som när man själv var liten
den tiden kommer heller aldrig tillbaka

det som en gång var är borta

det som en gång var kommer aldrig tillbaka

där är där där man inte är
och här är här där man är
och här har man alltid med sig - - -


”Varat är längre bort än allt varande, och likväl människan närmare än allt varande”
säger Heidegger
”Varat är det närmaste”, som Heidegger skrev. ”Men närheten förblir människan som mest avlägsen”


mamma tycker inte om hörlurar, men jag säger:
jag lever med medhörning

det finns så många människor med förstörda psyken,
med själar som gapande munnar – som näbbar
i ett fågelbo
där mamman, törstens avgud
häller saltvatten i dem

våra fingrar griper ironiskt i jorden

det finns många män ännu kvar att upptäcka, med känslor
många anekdoter kvar att berätta

många stenar att kasta i vattnet, och hästkrafter
i tarmarna

många rader som befinner sig utanför det som det försöker skildra

våra fingrar fingrar ironiskt på skrivmaskinen.


- - -
Lyssna på min poesipodd:
https://shows.acast.com/jeremiah-karlsson

Finns även på Spotify:
https://open.spotify.com/show/0pytY1ZLvBpv0jN8A02oeM?si=GXKE0CDoR5O5kJxZJwEtww&utm_source=copy-link&fbclid=IwAR3NuwLaJsGuhc75b6lgEF3fgD2OuNYJ9v9BQoUI7pb8BnYTU5WALUEzinc&nd=1




Fri vers (Fri form) av Jeremiah Karlsson
Läst 98 gånger
Publicerad 2022-06-18 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeremiah Karlsson
Jeremiah Karlsson