Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

formbeständighet

 

man kan knappast kräva någon
tacksamhet
den som inte dör lever vidare
i fyrtio, sextio, åttio år
utan textremsor
fixar ligg
är besvärliga
tvättar håret
tappar modet
super och tycker det är pinis
dagen efter
ska det vara så jävla svårt?

för som en hetsporre som låter sig
fotograferas bredvid ett krigshetsarmonument
någonstans
har jag aldrig sett döden i vitögat
bara hört det svaga gnolandet från hans sång
men han lär fortfarande vara i livet såvitt jag vet

 

än är lyset på om natten
och den som vill får ta
karameller också

 




Övriga genrer av raphaela
Läst 650 gånger
Publicerad 2006-05-09 22:55



Bookmark and Share


  K*
den förra varianten av denna text var hårdsvårmörk och jag fick ont i hjärtat av den .
den här känns mer ställa-mot-väggen-rak , lite mer "go" och cool !

... det är en vemodsklang där i mittenstycket, som står bra där "på sidan om"
slutet är rysligt ..med karamellerna
2006-05-09

  Ms Lovecraft
Mm... Vi som slapp växa upp med krig fick fullt spelutrymme att fokusera på i-landsproblemen istället. Det var ungefär så mycket som jag kunde deducera av denna komplexa text vid denna sena timme på dygnet.

Formspråket gör sig bra där man kan se en gemenskap mellan de vänsterställda stroferna och där den högerställda fungerar som en slags kommentar/kontrast.
2006-05-09
  > Nästa text
< Föregående

raphaela
raphaela