Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på torget



himlens silvergrå molntäcke
som ingen vet psykologin bakom
drar upp en svalkande nederbörd
med blandat innehåll
i hettan över torget till Myyrmanni
som badade i blod
för mer än tio år sen
när 19_årige Petri Gert
sprängde in sig i historien
som Finlands förste, egen
självmordsbombare


nu står en ensam zigenare där
med dragspel och trallar utan ord
till kända och okända melodier
av svart, härlig sorg

såna här minnen
med såna här bilder
med sån här melankoli
gör mig alltid vettskrämd
av tanken att det är just detta
vi saknar
har saknat
och glömt bort
hur man känner

jag är den ende just där och då
som stannar upp och lyssnar,
lägger en slant och får hans fårade
svartmuskiga ansikte att spricka upp
likt revorna i himlen
som vidgas ytterligare av reaplanet
som för några sekunder kväver hans melodi
och får honom att framstå
ännu tydligare

jag tittar in i hans ögon
vi byter tårar med varann




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-28 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP