Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lätt beskrivning på något svårt


Invandrarens sång

 

Jag föddes i ett land i krig.
Levde i dödens närhet varje dag.
Mycket hemskt har jag sett och mycket har jag hört.
Kom till det underbara landet Sverige där tryggheten bor,
men det var ändå inte lätt.
Inuti mig bor ingen trygghet.
Enbart hemska minnen som tynger.
Jag visste inte hur man lever här och vilka regler som gäller.
Allting var nytt. Språket, kulturen och allt.
Jag missförstod andra människor och de mig.
Konflikter uppstod på grund av missförstånd.
Som väl är har jag mina närmaste här.
Utan dem kan jag inte leva.
De har upplevt allt liksom jag.
Den förståelsen kan man inte tillskansa sig
genom att läsa i böcker.
Enbart genom egna upplevelser.
Tyvärr……




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-28 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP