Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann beskrivning om känslor inför ett stundande bröllop i Addis Abbeba nästa år i maj. En av mina söner gifter sig där då. Troligtvis kommer jag att trötta ut er med många bröllopsdikter:-)


Vigselsången

 

Klänningen, hennes gudomligt vita,
har brett ut sin vida kjol över havet,
sammanbindande världsdelar.

Solen lyser upp klänningens vithet,
med infällda gnistrande isgryn.
Vackert böljande ligger den utbredd,
lika orörd som oskuldens väna vithet.

Slöjan, den hänförande skira sveper sitt vida flor
över bröllopsglada människor i olika kontinenter.
Strör sitt magiska kärlekspulver ut i rymden
som dalar ner till törstande hjärtan.

Den vita stassen ligger väntande
på dagen D då hon och han ska bli ett.
Då han lyfter slöjan och kysser sin brud
inför ett hav av människor
som vittnen inför Gud.


Ingen lycka är större än när kärleken mognat
och det rustas till bröllop.
Många kontinenter i krig och fred berörs.
Olika språk förenas av kärlekskänslor
som även blir till ett bröllop
mellan krigande länder.

 




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-02 19:52



Bookmark and Share


    jaybird
sprudlande förväntan sprider sig från rad till rad och till läsaren
2016-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP