Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolutflykt



Där kommer de
deras glada röster
fyllda av livsglädje

Två flickor tätt intill fröken
med fast tag i hennes händer

Flickor på ordnat led två och två
med hemlighetsfniss
röda kinder
Någon gör ett glädjeskutt

Sedan kommer ingen
Sedan kommer ingen

Pojkar kommer i oordnat led
med jackorna fladdrande i vinden
och oknutna skosnören

Sedan kommer ingen
Sedan kommer ingen

Uppfinnarpojken på sidan av vägen
träffar trädet med en sten
prövar att komma upp på stenberget
Sist i ledet
pojken med en viktig käpp
att meja ner dikesrenens blommor med
Det gyllene svärdet
som skall besegra
ala orättvisor i världen
Min hjälte medsårbar blottad nacke
Mitt barnbarn




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 286 gånger
Publicerad 2006-05-10 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors