Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslornas sång

 

Känslor svärmar i luften idag.
Grupperade allt efter beskaffenhet.
Likt spindeln väver sitt lockasnår,
lockas de varierande egenskaperna
till hjärtats honungssöta törstande vrå.

Likt en bisvärm surrar de runt i små moln,
väntande på öppna hjärtan
att bosätta sig i,
allt efter längtad näring.

Tillgodoser dess behov och lägger sig därefter
runt omkring som ett skyddsnät,
för att inget ska komma varken ut eller in,
förrän hjärtats ägare är redo att öppna dörren.

När bisvärmens drottning valt ut sin plats
sätter sig hela klungan
omkring henne för att ge beskydd och näring.

Så även känslorna i molnen.
Kärlekens så ljuvliga friskhet,
bitterhetens bittra smak
eller avundsjukan och försummelsens
tärande olycklighet.

Hjärtat får vad det begär och projicerar till andra
vad som finns däri.
Söndriga hjärtan sprider oro.
Kärlekens innersta kärna, lugn och frid.




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-08 15:00



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Vackert samt
Insiktsfullt
Skriftat!
:)

2016-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP