Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack och Ve (den svenska sommaren)

 

Ack och Ve i saknad äro ljuvlig sommarvind
I längtan av en sommarbris som smeker ömt min kind
Ett glittrande pärlfält av sammetslen sand
Vågor som kluckar mot land vid strand
Solglänsta kroppar och småbarn i lek
Här går jag i sorg och är vit och blek
Minner solvärmda dagar som ger sommaren charm
Dans uti logen med gentlemän som trycker mot min barm
Brunbrända ben blottas av fladdrande klänning
I sommarnattens ljuva sken uppstår viss spänning
Det tar mig emot att inse en sommar är kort
I väntans tider om sommarsol är tolv månader bort

Ack och Ve, hann aldrig njuta av din skimrande glans
Tiden går så fort och man får ingen rimlig chans
En höst med blåst och kyla stundar nu med månad
Den svenska sommaren är blott med tre månader lånad
Fröken Sol har varit trilsk och trotsig i sin lysande frånvaro
Här sitter jag med kritvita ben med insikt av min icke närvaro
Sommaren är kort och av strålar ska man ta tillvara
Måste genast sluta upp och upphöra med "att jag ska bara"
Visaren på uret tickar på och ger sommaren ett slut
Jag hann ej njuta sommardagar, fick inte ens mig ett skjut...

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-09 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale