Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fri-lyrisk kortnovell om ensamhet


ULTRALJUSSEGLARENS SISTA RESA

Ultraljusseglaren sitter tyst, med ryggen lutad. Mot ruinens kalla, spröda vägg. Framför honom flackar lägerelden i mörk mörk purpur; knäpper, sprätter — med glöd i guld.

I knät har han sin rymdhjälm, sliten, bucklig. Tappat lacken. Och vid sin lutade lekamen, vilar Kosmos svärd.

På en höjd har Seglaren slagit läger, runtom står ruinerna från en gammal stad, överväxt med de röda barrträd, gula rankor och gammal mossa. Sprickorna i ruinernas väggar, uppe på höjden, som sprickorna i Seglarens ensamhet.

På ryggen vilar manteln, som han nu är omsvept i; För miljoner år sedan var det hans moders famn, nu omfamnar han sig själv — med glöd i guld.
Seglaren är trött. Inte i kroppen, men i hjärtat. Och kanske lite i själen. För han har länge rest, från plats till plats. Det enda han funnit är sig själv, och ruinernas ödeviskningar.

Ovanför honom står hans rymdfarkost; Rymdseglaren. Snart seglar den på sin sista resa, in i döden. Ja, detta blir den sista resan. Kanske finner han Dem nu. Eller så bara hoppets sista droppe, som skapar ringarna på hopplöshetens vattenyta, och i slutet ensamhetens totala, bland en ny planets ruiner.

Kanske blir Seglaren förevigt allena.
Efter sin sista resa.




Prosa av Elias N. Lockne
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-09 21:27



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Vackert målande skrivet
du besitter en berättarkonst
som fångar hela min
uppmärksamhet
berättelsen är berörande
och känslosam
sprungen ur hjärtat
med äkthet
2016-08-11

  KattenKin VIP
Så fint, vad jag känner igen mig i din ensamhet. Åh vilka vackra formuleringar och metaforer, måste spara denna!
2016-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Min vägvisare är Guds Ord.
2016-08-10

  M M Mannheim VIP
Tror inte att det finns en sista resa där ute i rymden! Vi seglar alla vidare där tillsammans med din ord som vägvisare!
2016-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Har man verkligen Jesus i sitt hjärta är man aldrig ensam.
Utestänger man Honom väntar evig fasa.
2016-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne