Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EKON

... ur oändligheten


Ekon

Tyr
hastigt springer upp:

Slå vill din hand,
slå vill ock Mjölner,
slå vill ditt sinne ock!
Blott Ett vet jag
som ondska besegrar:
Kärlek!

Fram med dem alla, de vise, Gudar,
Gudinnor och andra
med andarnas gåvor.
Milda Makter:
Hela Modern
och helga Hennes
tårars skimmer

Fram svävar sagors väsen,
skimrande andar, lysande höga
spejande över slagen Moder
viskande, tisslande, bytande visdom ...

Sändes så fram Nornorna,
ödesgudinnorna Urd, Verdandi och Skuld,
virkande på livets tråd

Nynnande manar de stenars
förnämste dvärg, Gleipners fader
förfärdiga helande garner, garn
som renar, lindrar, läker ...

Diser kallas av Dvärgmäster fram ...

Skänk, Gudinna, fruktbarhet
Mer av det, mer av det
spinna, tvinna
hinna, kvinna
mer av det, mer av det!

Balder, Balder, vacker, god
Skönhet, godhet mer än nog
spinn in, man,
spinn in, man,
skönhet, godhet övernog

Ve hörsel
syn skänk
tal Vile
rörelse förstånd
Oden anda
liv. Kariter
gracer. Temis ordnar garnet

Idun evig
ungdoms id
dvärgagarn, yllebarn
dvälj nu glam
glädje snatter
sus av Ljodahattr

Arctium lappa
låd till
Taraxacum officinale
opp och ack
Valeriana officinalis
pusta väl
Plantago major
med ens, med ens

Opp i dagen
driver dagg
vackra minnen
visas fram
måtte feers
andedräkt förnimmas
som en sagas
verklighet i tråden

Gleipnermästaren sjunger sin spinnrock
under famlande, fängslande rörelser igång:

Goda tankar
tänkta går
spänna spinn
spinna spänn
Ärligt menat
manar än
Kunna kan
kvinna man

Sköna blickar
bugar sen
spinn och spann
Sus i bann
Gott som hörts
hörs och förs
Sinne minne
rinne inne

Nästa. Kärlek.
Låga brinn.
Brann och kan
Låg och Nån
Fåfängt andan
aldrig flyger
Garn av gott
- fågelspott.




Fri vers (Modernistisk dikt) av S-E Forslin/same
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-15 12:17



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mäktig Eddatext i ny
klädsel, som verkligen
griper tag i läsaren. Med
det korthuggna språket
får du de gamla gudarna
att komma fram ur mörkret
för att få mänskligheten att
att förstå att vi måste älska
varandra istället för att slåss.
Måste bokmärkas.
2016-08-15
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same