Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen

du är min blöta moders sol
då du torkar likt öknens stråkar

du är min krossade moders droppar
en flykt ur ett sorgset öga

du är min längtande moders ungdom
blott en vilseledande blossande söthet


du är min mörkrädda systers norrsken
en törstande järv i vinterns töcken

du är min såriga systers mossa
en kritvit sovande himmel

du är min gråtande systers saltstänk
blott en flisa ifrån stenens skalk


du är min spelande broders toner
en panikfylld skrikande harpa

du är min drömmande broders tvång
en blödande bitter godnattsång

du är min sjungande broders vemod
blott en cancerfödd klagande tongång


du är min ärriga faders granris
ett vinande straffande piskrapp

du är min målade faders henna
en mörkröd karta på en hud full av skorpor

du är min knäböjda faders bedjan
blott en dikt utav ljusblåa lågor




Övriga genrer av Gin83
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-17 00:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om styrkan i den här dikten. Orden berör och går rätt in i alla mina sinnen.
2016-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83