Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

enslingen. Hunger

Då min morgon den nalkar
och magen min tärd
Kurrar ledset i tystnad
Om rikedoms flärd

Den berättar om tomhet
Och om varandets krav
Hur i ur skur och stormar
Den kräver sin stav

Jag må fylla dess ånger
Släcka tecken om törst
Och bereda en avfärd
Med viljan som störst

Jag har tvinnat de trådar
Och härdat stål i min härd
Vallat släden min trofast
Såsom far min blev lärd

Bortom bergen
Bland skuggor
Där jag hoppas bli närd
Där i jakten om livet
Jag slutar min färd








Fri vers (Fri form) av Gin83
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-01 12:46



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fint!
2018-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83