Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1940

Mot dem tegel som smutsat och skrapat
Vid de eviga avböners lund
Dit den dundrande gråten jag skapat
Mot de mörknande dagarnas blund

Känn barackernas iskalla rodnad
Och den gas som befriar från skuld
Från den ondska som göder en annan
Bakom galler på stenbelagd grund

Se dem streckade linjer mot bröstkorg
hör dess bedjande drömmar dö ut
Minns den tid vi förlorade världen

Och den smärta som aldrig tar slut




Fri vers av Gin83
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-09 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83