Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhetens funderingar

Några långsamma ögonblicks betraktning i spegeln
Passande nog är dess lutning smickrande nedåt
Alla kroppens former och hitte-på skavanker i periferin
Smackar hastigt med läpparna, en fot upp mot låret
Slänger med håret, blinkar, ler och ignorerar normen


Vad är egentligen skönhet, det där vi alla vill vara,
men som vi aldrig någonsin tror att vi är eller kan bli
Ligger skönheten i en djup urringning, en tajt kropp
Eller är skönhet ett smil och ett självklart handtag
om någon annans tycke? Att äga sig själv och sin vilja?




Fri vers av Nimbus VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-08-18 03:10



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Min morfar hade ryskt ursprung
och förde vidare ett gammalt ryskt ordstäv ...
- Vi älskar inte människor för att de är vackra ...
- Vi finner dem vackra därför att vi älskar dem!
2017-03-20

  Valter Örn VIP
Skönhet går inte att formulera. Det har något med hela personligheten att göra.
Man brukar säga "hon har DET"!
2016-08-18

  Zandor
härligt.....
2016-08-18

  S.A.I. Steve Lando VIP
Du är skönheten.
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP