Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntar otåligt

 

Bland tankar som okontrollerat studsar,

liksom tränger bort känslornas ursprung –

där befinner jag mig otroligt nog nu,

sökande i mig själv efter känslor,

som trillade förbi i kön av tankar

Vart tog förnimmingen vägen?

Tankarna mina ekade för högt igen

Minnena om vem du är och vad du sagt,

tar plats vid otydliga gränser och regler

Hur ska tankar hållas på kort koppel,

när tiden tappat i hastighet,

men ändå tar mer plats i alla rum,

såsom hos mig och hos min medmänniska?

För sakta, trippande på tår och i svåra stunder,

även på mina darriga fingerspetsar,

växer en längtan efter en kärlek,

som tyglats av en tid som inte tycks gå

 

Min kärlek till dig är inte bundet till tid,

men längtan min styrs mycket riktigt av den

Länge har jag dansat orytmiskt till begär,

flockat mig till en obesvarad längtan,

den som varit bunden till mina rum,

men inte till någon annans

Kommer tiden fortsätta gå,

nu när våra rum är öppna,

men tiden sätter stopp?

 

 




Fri vers av Nimbus VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-27 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP