Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Tiden idag en replik på Helena Leijds reportagedikt

I den tid vi lever i

går inget oss förbi

vi når ett rågat mått

på information vi fått

vi vill så mycket mer

men ond bråd död vi ser

 

hur gärna vi än förmår

världens ledare ej förstår

folket lever med öppna sår

det blöder över jorden nu

inget vi kan göra jag eller du

 

för vi stängs alla ute idag

av en skendamokratisk lag

där inget betyder något alls

politikerna drar bara sin vals

medan de käftar och gapar hals

 

de är där för egen vinning

av sanning de mister besinning

de vill leva i sin lögn helt klart

föra fram vi har det underbart

solidariteten byts till inre hat

ingen flykting har mat på sitt fat 

 

vi kan om vi vill fatta beslut

men när förslagen masas ut

som ger alla en chans att leva

inte hela tiden bara överleva

möter de vår svenska gräns

trauma vi glömt hur det känns?

 

alla vet bäst ingen vill ge plats

trots att Sverige har många palats

alla trångbodda har hjärterum

medan politiken står förlamad stum

ingen medkänsla finns för dem på flykt

många vill slippa ge hittar på en undanflykt

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-19 14:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant!!! Tack för den här fantastiska texten!
"världens ledare ej förstår
folket lever med öppna sår
det blöder över jorden nu
inget vi kan göra jag eller du"
poetiskt och revolterande! :-)
2016-08-20

  Marita Ohlquist VIP
Må facklan brinna starkt och klart!
2016-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP