Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Präglingen sitter djupt och överförs genom generationer.


Hjärtat öppnas när det finns tillit

Tillit
är det något man får
genom känslomässig närhet
och omvårdnad

Tänk om detta saknades
i föräldrarnas liv. Hur
skulle de kunna knyta an
till sitt barn om de inte
visste behoven

Tänk om båda föräldrarna
stängt dörren till hjärtat
för att de blivit övergivna
under anknytningsprocessen

Människor var flyktiga och
och inget man skulle lita på

De fann tryggheten i hundar,
katter, fåglar, marsvin och
tom vandrande pinnar.
De knöt an och djuren förblev
trogna

Jag förstod inte dilemmat som
barn. Det tog lång tid innan jag
skaffade en katt till mina barn.

Jag skulle gå igenom smärtan
och rädslan för att bli övergiven
gång på gång. Skulle låta arvet
och rädslan som mina föräldrar
speglat bli min verklighet

Jag skulle förlåta och gå vidare
utåt men mitt hjärta stängdes och
låstes med nycklar som jag glömt
var jag gömt

När det yttre smärtade så hittade
jag den inre verkligheten. Där var
jag trygg och älskad villkorslös.

Många kontakter ,skratt och trevlig
samvaro men hjärtat förblev stängt

Idag ser, hör och känner jag mina
föräldrar
Jag blev deras avbild
Stark, trygg och självständig med
en oförlöst längtan efter TILLIT!










Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-08-22 22:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kloka du, ja tilliten och kärlek är viktiga faktorer i alla relationer. :)
2016-08-23
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP