Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstrött bland fåglar

Förstrött bland fåglar

Strör ut bland fåglar där ett skratt
runt skräp på torgets bänk
En påse där med gryn, betänk
de girigt flaxar runt så glatt

Jag ser sen när de flockas
och duvan den som inom bar
en tomhet där med sinnet kvar
var bland dem där att lockas

Och orden log där i en ström
och tanken växte sig så stor
när näbbar vässat sina klor

Sen såg jag på dig hett och kallt
min längtan log där tusenfalt
din tjusning levde enkelt där - blott där, där i er enslig dröm

2016-04-01 (lel)




Bunden vers (Sonett) av Lennart Länk
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-23 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Länk
Lennart Länk