Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Ett oskrivet blad

Ett papper vitt blev lagt i jord
som borde kritats fullt med ord
om resan fram till Samarkand
bortom vårat eget land

Ett papper blev begravt i jord
där kunde läsas skrivna ord
som borde skrivits blott i sand
av enslig multnad hand

Ett papper grått föll överbord
ett papper med ett enda ord
som ensligt borde lagts i jord
men ändå blev den tanken gjord

Bort allt därur som vi förmå
Bort allt där som vi vill förstå
Bort allt där ur vår enda dröm
Blott ut ur dennes hand så öm

(en avlägsen duva flög sen bort)

2017-10-16 (lel)




Bunden vers (Rim) av Lennart Länk
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-17 20:34



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ett lycka om ett misslycka. Klart rakt igenom.
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Länk
Lennart Länk