Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommardagar som passerade

 

Sommaren var tveksamt fin
Innehöll varken nöje eller vin
Satt mest ensam i lyan min
Och varje dag intog jag min medicin

Dagar med värme och sol
Satt mest inomhus på en stol
Fick en fläck på min kjol
Och förbrände inga joule

Det mesta regnade bort
Och underbart var kort
Har mött dagar av svartgrå sort
Som t.ex. att titta på sport

Satt mest hemma och mös
Ingen kom hem till min kuvös
Emellanåt jag hostade och nös
Och om nätterna min lampa alltid lös

Kände mig mest grå och mör
Med tankar som det inre stör
Skrev dikter av ord som berör
Sånt som poeter så ofta gör

I psykisk ohälsa jag må
Om mig själv fick jag rå
Cyklade till stan och så
Där fanns ingen att vinka på

I stan har jag inga vänner
Inga som jag närmre känner
Nätet gav mig ord som bränner
Jag tycks ha en drös av ovänner

Blev ej bjuden på fest alá grill
Blev att ensamt hemma chill
Försjunken i tankar om vad jag vill
Och jag har gått upp 5 kilo upptill

Jag har ej vart på krogen
Har haft värk i högerknogen
Blev nada av dans på logen
Kände mig tömd på livsdrogen

Sommaren var tom
Inga känslor i blom
Dagar förflöt allt eftersom
Med allt fler grå tankar inom

Sämsta sommaren ever
Pessimism av never
Kände mig knappt clever
Ska jag ha det så forever

Dock finns dagar av sol kvar
Då stranden kan locka i bikini bar
Känna solstrålar av underbar
Hoppas på att solbrännan tar

Sommaren var inte bara negativ
Den gav insikt av initiativ
Ta nu över tröskeln ett kliv
Och möt ett mående av hälsoliv

 

Bilden: Min fotokonst: https://www.instagram.com/kristina0179/

 

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-24 05:04



Bookmark and Share


  stig wikman
Så bra du rimmat har
Om sommarljuva dar
Detta jag nog spar
I mitt eget arkivar.

KRAM Å APPLÅD.
2016-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale