Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och den fula flugan flög....

 

 

Sitter i ett rum av varma grader
Försöker att texta ner mina rader
Runt omkring mig envist cirkulerar
Surrande fluga som mig provocerar
Fäktar med hand och arm hej vilt
och kaffeglaset blev nästan utspillt
En svettig kropp tycks locka detta fä
Har mig som landningsbana - blä

 

Viftande vill jag smacka till denna typ
Men när handen är nära flyr detta kryp
Flugan på avstånd säkert skrattar glatt
När kärringen här och nu får fnatt
Blicken synar rummets alla håll
Var är flugjävlen - har noll koll

 

Rätt som det är i detta nu
Flög den förbi och utbrast - Bu
Letar efter tidning att flugan smälla
Flugan sitter framför mig och liksom snälla
- Döda mig ej - jag är blott en ensam fluga
Luften du andas är min nöjsamma lekstuga
Om natten flyger jag omkring och irrar
Jag ber om nåd till blicken som stirrar

 

Bildkälla:

http://comps.canstockphoto.se/can-stock-photo_csp8679097.jpg

 

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-27 03:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale