Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skaka hjärnceller är inte min grej

 

wow, det är lördagskväll
bäst att gå och duscha
timmen är sen
om typ två timmar
ska jag ruscha
det är rockfest i stan,
och på puben lirar bandet
fula ankungen ska bli svan
en massa rockers e på landet

men en rockfest är inget för mig
långt hår och banga e inte min grej
har aldrig attraherats av detta sound
musiken är inte my kind of ground
tant gilla house och att i dans gå lös
men på puben med bandet är det säkert ös

kanske har tant tappat rytm och takt
har knappt vart ute på dansgolvsjakt
vet inte ens om jag e sugen på att gå
var länge sen jag va ute och liksom va på
ger det en chans och gör ett försök
glöm inte ciggen så att du kan rök

i stan har vi rockfest - det är festival
tatuerade grabbar som i baren gör val
headbanga och hänga med polarn i hallen
håret yr runt när du skakar med skallen
bäst att inte stå bakom med risk för en knock
men jag väljer trots allt puben med mildare rock

trevligt när det händer saker i staden
för många är det ännu en utgång av flera i raden
min sommar har vart lugn hemma i fåtölj
spammat facebook med rader som folk valt i dölj
jag får väl ge denna kväll en liten chans
efter puben finns det risk att jag intar en dans

uret rusar och snart är timmen slagen
då jag ska beblanda mig med rockers i hagen
bäst att skynda med en dusch så jag hinner
innan alla rockers från staden försvinner
hej och hå önskar eder en trevlig kväll
i kontrast mot andra texter var inte denna någe gnäll

 

Bildkälla: http://www.barnboksprat.se/wp-content/uploads/2012/06/headbanga.jpg

 

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 481 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-27 20:53



Bookmark and Share


  Nimbus VIP
Gillar attityden du sänder ut med dina ord!
2016-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale