Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om kärleken till några utav dom saker jag tycker är fint i livet.


Matnyttigt




Min kärlek till konsten,

den är som ett gott mellanmål,

som igen gör så att jag nästan
inte kan vänta, tills middagen
står på bordet i hela sin underbara
färgsprakande prakt.
- Lagom varm, och klar till att ätas.


Morötter, potatis, ost, gräddsås,
fisk och skaldjur, pannbiff, pasta,
ris och brytbröd, - det vattnas i munnen och
jag sluter ögonen och ser framför mig
denna ljuvliga måltid - detta livets, konstverk!


När jag öppnar ögonen och går ut ur rummet,
ut på altanen - och ser utöver stan, andas jag
in all konst i hela universum. - Sen tar jag på mig
min jacka - och går ut.
-
-
Njuter.
- Njuter av att bara vara
- ibland, - ibland lyckas jag med det.
- Att bara vara.

- Som när jag äter,
när smaklökarna
får ta del i denna heliga
upplevelse det är, att få
känna alla matens färger
i munnen, - ett gott och
- matnyttigt - konstverk.


När jag målar då är jag,
här och nu. Jag är på en
resa genom livet, en resa
i alla världens färger.


Sen är det dags för kvälls,

maten framför mig,

- en macka och en kopp te,

så enkelt, så gott...


Jag myser framför min imaginära brasa,
och tar på mig yllestrumporna - även fast det
inte hunnit blivit höst ännu...
- det handlar trots allt, om att skapa god stämning.

Att njuta - varesig det är en god middag,
ett mellanmål eller en macka med ost, så handlar det om att
ta in alla förtoningar - och berätta genom upplevelsen av livet.

- Krydderier och historier - frukost, mellanmål, middag och kvälls -

erfaringen ligger i skafferiet
- ta fram den och krydra - skapa - måla, lev, njut.


Min kärlek till konsten,

- den är som ett gott mellanmål,

som igen gör så att jag nästan
inte kan vänta,

tills middagen
står på bordet


i hela sin underbara,

färgsprakande,



- prakt.










Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-30 05:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, själv har jag just ätit pannbiff. Nydelig, även om jag föredrar falukorv.

Det är viktigt att måltiden är njutbar.
2016-08-30

  Zandor
sann kärlek...
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K