Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lilla Tanten, akta dig. Annars tager Jantelagen för sig! Huvudet upp, och näsan mot fram. Fokusera Tanten, fokusera, och låt inte normen ge dig ohälsogram.


Det börjar med en Kort text, som blir Lång....

 

Ibland skriver jag så där alldeles för ärligt
Ja, så där rakt ifrån verkligheten förfärligt
Jag blottar vad som sker bakom min skärm
En grå vardag utan några äss i min ärm
Den där trista, bistra och med ångest-verkligheten
Den där ansikten döljer sanning i sina anleten
 
 
Fast från min scen får ni höra om livets kickar
Raka och ärliga ord som ej Jantelagen slickar
Välkommen in till min ohälsa i mitt vardagsrum
Du som läser och betraktar kanske blir något stum
I min teaterakt får ni höra om möten med charader
Ett skådespel som gestaltar mötens eskapader
 
 
Tro nu inte att ordet teater betyder falska ord
Nej, läs mellan raderna och förstå mitt tangentbord
Dock bör du nog läsa igenom hela mitt bibliotek
För några rader här och där ger inte en "färdig stek"
Jag skyr ej orden i skildringar från mörk skugga
I rad efter rad jag den så kallade negativiteten tuggar
 
 
Jag skriver vacker poesi om kärlek och lycka
Poeten textar ner sensuell erotik som inte alla om tycka
Samhällsfrågor och aktuell politik debatteras här
Sorg och smärtade känslor i tårar från min sfär
Fantasi möter verklighet i noveller som har en poäng
Jag skriver om minnen av glädje och dansar på en äng
 
 
Här får ni läsa om Fröken Slösa och Fröken Spara
Armod av ekonomi då man på sjuklönen ej sig klara
Vågade ord slungas ut i etern i modiga rader
Beskriver för er psykisk ohälsa där jag ej är glader
Våld och trauman som nöter minnen och kropp
Ja, om allt som hände mig och eskalera i galopp
 
 
Det är attans att poesin aldrig kan hållas kort
Orden sprutar ur mig och kan ej hållas bort
Berättar för er om människors beteenden
Om livet som gav mig motsatsen till leenden
Min nisch i författarstilen är att rimma i rad
Vet ej varför, men välkommen till min Ohälsoparad
 
//Lilla Tanten, akta dig. Annars tager Jantelagen för sig! Huvudet upp, och näsan mot fram. Fokusera Tanten, fokusera, och låt inte normen ge dig ohälsogram. //
 
Bilden: Facebook felmeddelande = printscreen 
 
 
 



Prosa av Valkyria-Fatale
Läst 395 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-31 01:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale