Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden föreställer Handelsman Sjökvist i Åsa-Nisse-filmerna.


Bodknodden

När jag tittar tillbaka på mitt liv

så ser jag ofta en figur

som jag mött många gånger

under min levnad

Den figuren heter bodknodden

Jag ser honom ofta

med pennan och en räv bakom öronen

och en listig min

som att han vill tjäna på något

eller tillskansa sig någon fin befattning

gärna på någon annans bekostnad

Den här figuren har jag sett manifesterad

i olika kontorschefer, förvaltare och säljchefer

av olika slag

Det går inte att ta fel på dessa karaktärer

De är ofta sådana som vill slicka uppåt

och sparka nedåt




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-01 00:13



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag känner också igen bilden! Bra!
2016-09-01

  Stephie
Vilken perfekt beskrivning: "sådan som vill slicka uppåt och sparka nedåt".
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP