Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Septemberdagar

Nu falnar grönskan.
Luften klarnar.
Himmelsfärgen
blir höstklar blå.

Sommarfåglar
drar mot söder.
Det blir tyst,
när mot höst, vi gå.

Än bränner solen
vid middagstiden.
Sunnanvinden
känns sval och skön.

Men kort blir dagen,
det skymmer redan,
vid tid för Vesper
och aftonbön.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-01 15:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fina verser om årstidsväxlingen som nu är...
2016-09-02

    ej medlem längre
Vackert om tiden för förändring!
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl