Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... jag är rädd för det där samtalet... för jag trodde att cancer var något man kunde bota numera.


Riktiga sagor slutar sällan lyckligt

Hur överlever man livet och hur lever man bäst med döden?


 


Tiden har gått i ide - gårdagen, morgondagen och nuet har blivit en sölig soppa blandat med mina tårar.


Tankar och känslor mixtras och nattens omhöljande mörker ger mig ingen tröst.
Skriket i min själ är så långt instängd att jag trott att den inte längre fanns.


Men där är den - ett stort hårboll som jag kräks ut om och om igen.


 


Hur överlever jag dig - vår historia eller kanske avsaknaden av  berättelsen som aldrig blev en saga?
Vad jag såg hos dig vad ”DU” men ”DU” kom  så sällan fram att jag tillslut trodde att jag alltid hade haft fel. Jag hade levt förlänge för dom ögonblicken då jag såg glimten av ”dig”...


... igår såg jag ”dig” - ”du” var där igen
med naken själ, svag och kraftlös. Jag såg hur ”du” undrade vart jag hade varit. Fast det var du som hade försvunnit - in i det där dunkla känslolösa mörkret.. Så långt bort från mig att min själ inte längre kunde nå dig.



Jag vet inte hur jag ska kunna överleva ”dig” nu när ”dina” dagar är räknade.
Jag kan inte ens be - mina böner har blivit ändlösa gråtpsalmer utan början eller slut.
Kan ens Gud förstå vad jag menar när jag ber om nåd för dig?
Jag vill inte se när du lider men jag vill inte se dig försvinna - nu när jag äntligen sett att ”du” finns.

Ingen har lovat att livet är rättvist.
Alla vet att ingen kommer att överleva livet tillslut.
...


men jag önskar så - att miraklen kan ske och du får stanna här hos mig...
så vi kan skriva klart den där berättelsen om oss.




Fri vers av BlåhäXa
Läst 386 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-02 07:33



Bookmark and Share


  bluesatin
Åh va fint du har skrivit min vän. Du sätter verkligen ord på dina upplevelser. Jättefint. <3 jag känner igen sorgen och maktlösheten.
2017-01-22

  Lars Hedlin
Starkt i beröring
2016-10-06
  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa