Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkomna go´vänner till vårt av ord dignande bord!

Låtom oss i var mun nu släcka lögnens
lågor med kristallens vattengift,
om ock annat dryckjom på jorden finnes,
ty bättre är att oskulds aska bära
in i gravens tysta helgedom,
än lögnfylld leva ovan mull i
den egna bubblan; för spegelbildens skull.

© sven-erik forslin/same






Bunden vers (Annat versmått) av S-E Forslin/same
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-02 09:15



Bookmark and Share


  bumerang
Ja, vad är sanning??

Vi behöver ställa den frågan
till oss själva. "Är de verkligen sanna?"
alla de föreställningar som vi ibland
utan att reflektera utgår ifrån och som sen får styra våra liv.
2016-09-14

    ej medlem längre
Jag förstår inte vad du menar.
2016-09-13

  DominiQueen
ORDEN och formuleringarna är vackra men de skrämmer mig... Poesi ska beröra, så jag uppskattar det, att bli just störd och berörd. Du provocerar i sanningens och kärlekens namn, Du Sanningens älskare. Ja detta Är En vacker själs betraktelse, en beskrivning av något ohyggligt, som om ingen väg fanns ut?
Lögnen låter vi den segra genom att vi ska dö som martyrer för den goda sakens skull? Måste det sluta så illa?
Tänk om det i var och ens bubbla finns ett litet levnadskraftig frö stort nog att spränga spegeln?
Tack för ord med mening om en högre mening bortom budskap..

LoveBless DominiQue
2016-09-06

  Nils-Robert
starkt formulerat om lögn och falska budskap
2016-09-05

    ej medlem längre
Det finns många som lever i en bubbla. Tack!

"lögnfylld leva ovan mull i
den egna bubblan; för spegelbildens skull."

2016-09-04

  Ingrid Trolle
Oj, vilken stark dikt
om mänsklighetens
val av möjligheter.
Mästerlig beskrivning!
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same