Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min höst

 

Min höst

du är här

för att spegla mig

 

för att se vem du är 

som också är jag

 

jag känner det i kylan

i luftens fukt

 

jag känner det i färger

jag ser

 

jag känner det i droppar

som faller

från din himmel

 

ja jag känner det i hjärtat

hur löven gulnar och faller

 

jag känner det i vindarnas själ

 

jag känner det när löven

möter jorden i din själ

 

hur livet förändras

har en ände

 

men vaknar på nytt

då när våren kommer

 

min höst

jag älskar din spegel 

i det mörka vattnet

du speglar min själ

 

min höst

du är här

för att spegla mig

 

för att verkligen se

och känna

vem jag är 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 630 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-09-02 12:28



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vacker spegling.
2016-10-05

  Fem hjärtan VIP
Underbar dikt om den sköna och vilsamma hösten som ju också innebär förgängelse...och det väcker tankar..
2016-09-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Hösten är en spegel som påminner oss om alltings förgängelse, men också om andens odödlighet - för det kommer en Vår !
2016-09-03

  ULJO
Fin höstbild

2016-09-03

    Dan Myrbeck
Synnerligen fin höstskildring!
Bör bli *-text!
2016-09-02

  Anya VIP
Vilken fin dialog med hösten...jag räknar med att den svarar tillbaks. Tycker om hur diktarjaget lär känna sig själv genom hösten.
2016-09-02

    ej medlem längre
Så fint så!
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP