Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens andetag




Barfota fötter
Stengolv
Ristar namn på tapeten
Kräks upp det sista av kaoset

Noterar tiden
Ser folkmassan

Jag har röd klänning
Men ingen har något till mig

Känner ingen
Vem kan mitt namn här
(viskar det tyst)

Går genom mörkret
Låsta grindar
Människor som talar till mig

Jag borde sova nu
Inte lyssna på ljuden på gatan
Men det lockar mig
Förför

Och jag smeker mig själv till tonerna av nattens andetag




Fri vers av Tess74
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-02 23:10



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Natten är en tid när gränserna blir suddiga, när tankarna vandrar fritt och man borde sova, men ibland inte kan. En dikt av dig som fångar den delen av tillvaron väl.
2016-09-04

  M M Mannheim VIP
"Och jag smeker mig själv till tonerna av nattens andetag" vilken självutlämnande poesi!
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Tess74
Tess74