Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stackare den....



Stackare den
som aldrig fått en blomma
kramad av en barnahand

som aldrig fått en kram
av soldoftande barnaarmar

Stackare den
som aldrig hängt tvätt
ute i sommarvinden

som aldrig bakat bullar
i kökets spisvärme

Stackare den
som aldrig seglat på havet
i saltvågens stänk

som aldrig längtat hem
efter en lång resa

Stackare den
som aldrig ätit god mat
vid sitt eget bord

som aldrig njutit ett gott vin
i goda vänners sällskap

Stackare den
som aldrig har läst en bok
i hängmattan

som aldrig fått ett brev
med efterlängtade rader

Stackare den
som aldrig skrattat hjärtligt
mitt i bedrövelsen

som alltid har bråttom
när skosnöret gått av




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 291 gånger
Publicerad 2006-05-11 22:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors