Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De som härskar i Sverige

Man ska inte förlita sig på

att avdankade politiska seriefigurer

som Bengt Leijonborg

kan matcha t. ex läkarvetenskap

eller annan expertis

Det är kanske en from förhoppning

att allmänheten (skattebetalarna)

ska få ha en insyn, och  vara representerade

i allmän verksamhet

Men är de verkligen representerade

på det här sättet ?

Nej det är ett hån !

Läs boken Den härskande klassen

av författaren och journalisten Bengt Ericson

så får du erfara hur Sverige är styrt

av en sorts kartell

som går utanför partitillhörigheter

Politisk idealism styr inte längre handlandet

utan det är befattningarna och de fina löneförmånerna

som utgör drivkraften hos dagens politiska broilers

Det är så tragiskt att se hur befolkningen utnyttjas

och att de inte har förmåga att kunna se detta

eller kunna göra något för att förändra

Nej folket ska sövas ner av underhållning på lekisnivå

i radio och tv, så att de inte börjar tänka själva

Det är groteskt och skamligt !

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-03 11:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Skandal på skandal, kan inte förstå att de kan sova gott på natten!
Bra skrivet, mycket bra!
2016-09-04

  objekt3
Löfven är lite lik en broiler!
2016-09-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Många bra korn av sanning i din text! "Maccaroni"- affären, till exempel, är en otrolig skandal, som vi ännu inte sett slutet. Och det finns otroligt många fler. För snöd vinnings skull kan högt uppsatta potentater göra vad som helst.
2016-09-03

  mare VIP
Propagandan har pågått länge
hjärntvättning är vardagsmat
diktatur råder i lilla Svedala!
bara att bojkotta och höja rösten
ännu mer för friheten
rätten att tänka ifrågasätta
högt och obekvämt!
2016-09-03

    ej medlem längre
Det är så sant som det är sagt! "Folket ska sövas ner av underhållning på lekisnivå i radio och tv, så de inte börjar tänka själva."
Och sedan ska vi matas med att: "Det går bra för Sverige." Det är lögn, politikerna är en samling myglare som skor sig på folkets bekostnad.
Jag har gjort mig av med tvn.
Väldigt bra skrivet!
2016-09-03

    Sefarge VIP
Bra upplysande skriftat!
Ett skräckexempel
Är " Qvickrättsröteskandalen"
En härva där alla inblandade
(samhälls potetentater ) går fria
En skamfläck i det Svenska samhället!
(och fler kommer,när inget stopp har
Gjorts!)



2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP