Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Poliser, sjuksköterskor och lärare


Nutidens slavarbetare

Nutidens slavarbetare

De sägs att det är livsviktiga arbeten
för att hålla ihop samhället och ge trygghet.

Långt ifrån verkligheten sitter personer som
räknar på hur man ska effektivisera och slimma
så att siffrorna ska visa förtjänster.

Ständiga omorganisationer där man tar bort mellan-
led, arbetet läggs på grundbemanningen som nu
ska sköta administrationen samt övriga uppgifter.

Kortsiktigt tänkande, och exploatering av människor
som jämförs med maskiner, som ska köras dygnet runt.

Politikerna varken ser, hör eller känner. De sitter på sina kontor
eller i möten och pratar om sifferbalans. Vilken utbildning
och kompetens har våra politiker? Huvudet i sanden politik!

Vad händer bakom kulisserna. Vem sitter i knä på vem?

Ingen hinner längre med att göra grundjobben som ger
samhällstrygghet.

Folk flyr dessa slavyrken eller blir långtidssjukskrivna av
all stress!

Sprickorna i grunden är så stora att huset håller på att falla
ihop!







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-03 14:38



Bookmark and Share


  Palett
Bra text om dagens samhälle.
2016-09-03

  M M Mannheim VIP
Bra beskrivning om sakernas tillstånd. Och vi är nog alla kapitalets slavarbetare.
2016-09-03

    Scribble
Fint! Så är det. Får jag lov att dela din bild? Och skriv gärna var det är tagen, tack för svaret till Scribble. :-)
2016-09-03

  i af apa
tyvärr
allt för sant...

välfärden
håller på bli
allt annat än väl
färd...
2016-09-03

  Öknens Ros VIP
Utvecklingen i samhället är skrämmande. Det är inte konstigt att människor blir sjuka och stressade, går in i väggen till slut för att de inte orkar.
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP