Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du blir inte fri för att du flyr


Psykologisk krigföring

Jag lider med alla som levt under
förtryck och våld.
Nerslagen, förnedrad och utsatt
för yttre och inre nedbrytning.

Detta sker i vår värld, i länder,
samhällen, på våra jobb och i
våra hem.

De som blivit utsatta reagerar
med sorg och ilska och psyket
letar efter speglingar för att
få bearbeta smärtan.

Flykten ska ge frihet och det
yttre mörkret finns inte men
i det undermedvetna kokar
allt du blivit utsatt för.

Någon måste ta emot det
inre förtrycket. I det sam-
hälle man flydde ifrån slog
man tillbaka med de medel
man hade. Stenar kastades
bilar brändes.

Förtryckarna finns inte mera
men sorgen, ilskan lever sitt
eget liv och nu måste de som
satt mig i det nya samhället
utanförskapet, straffas!

De man flydde ifrån har hunnit
ikapp och fortsätter fast i en
ny miljö.

Den som blivit förtryckt blir en
förtryckare.

Vem ser, och kan hjälpa!
Finns det någon räddning?

Vad säger alla psykologer och
beteende utbildare över det som
händer här och nu!

Du kan inte fly från trauman!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-04 08:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt sant skrivet
samtidigt är det ofta ett måste att bli kvitt slagen för at slagen ska upphöra
då kan flykt va enda vägen
men steg två är att ta hand om(så och förstå) skadorna och göra något åt dem
2016-09-05

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2016-09-04

  i af apa
nu är inte i första hand
de som flytt som bränner bilar & kastar sten - utan barn till dem...

det är ett komplext problem
som Sverige inte verkar ha nån
vettig lösning på....

bra att du tar upp läget!

(Jörgen Jalmo är söt i sina
kommentarer...)
2016-09-04

    ej medlem längre
Du är söt, när du beskriver!
Undan verkligheten flyr ingen!
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP