Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommar


Vägen dit



Far mot Sund
men sväng till höger i vägkorset
Åk till skylten "Här slutar allmän väg"
förbi brevlådorna och nerför backen
sväng till vänster
och in vid andra huset
Parkera vid stora granen
Lekstugan till vänster
och pumpen där prästkragarna blommar
Ser ni att vi flaggar för er

Ställ väskorna här så länge
ni skall sova i härbret
där bredvid vedboden och utedasset
Välkomna, kaffet dricker vi på verandan
bland de prunkande pelargonerna
ifall det skulle komma en skur
Ser ni hur sjön glittrar genom småbjörkarna i hagen
Efter kvällsbastun äter vi middag med det godaste vinet
i finglasen från det gamla dalaskåpet
Vi tänder en sprakande brasa
och skrattar hjärtligt åt våra finurligheter
när vi spelar Rappakalja långt in på kvällen




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 295 gånger
Publicerad 2006-05-12 11:20



Bookmark and Share


    HiFi
låter mycket inbjudande, så man vill hoppa in i dikten och vara med. Härligt somrig beskrivning
2006-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors