Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill inte vara med i det här mer


Vill inte vara med

i det här

beroendet mer


så svarar du då

äntligen 

efter flera dagar


jag har ringt

ringt

och ringt


denna gång 

skickade jag inte

polisen i alla fall


jag väntade ut

signal efter signal

och tillslut


ett svar

om än sluddrigt

och jag visste


det var bara tur

att du lyckades se

mitt mobilnummer


för som du säger

jag brukar inte svara

på okända nummer


men mamma

du har mig inlagd 

i dina kontakter


mitt nummer slutar på 02

precis som du rabblade upp

på det avtrubbade sättet


som det periodiska ruset ger

slirigt, inte riktigt med

i matchen


inte närvarande i nuet

utan flygande någonstans

i utkanten av fotografiet


och din fråga en måndag

en vanlig arbetsdag

- Är du på jobbet förstås



ja, mamma jag jobbar

klockan är 13:55

inte sitter jag i solen


på en bänk och halsar

ur en flaska

med många procent


så som du gör

med särbo

och andra a-lagsvänner


jag jobbar och vad värre är

oroar jag mig

för dig


och har så gjort 

i över en vecka nu

om du lever


och du säger

att du har det bra

så bra i solen


allt är bara bra

kram och puss

puss? det avgör saken


jag vet att du super till

och jag vill inte vara med

i detta beroende mer


kan man säga upp sin mamma

kan man sluta vara alkoholistens dotter

kan man bara få slippa oron


den som är ett monster

inte bara under sängen

den som är min skugga


monstret som skymmer solen

som gör mig fylld av ångest

som har tagit min mammas plats


som har tagit min mamma












Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-12 15:02



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Trots att jag inte vet så tycker jag att jag förstår hur svårt det måste vara.
Skickar en styrkekram.
2016-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP