Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sportfiskare

jag är sportfiskare
catch and release

leker
för hugget och kampen

fångsten sprattlar
och låter sig fotograferas

en liten stund
vilar den i mina händer

innan jag sänker
ner den i vattnet och släpper

den simmar
med förvirrat blödande kind

vad tänker den
sekunden då den fortfarande minns?

snart glömmer den
mig och min krok. tror hålet i kinden var medfött

jag är sportfiskare
catch and release

fånga dagen
och släpp den igen. känn att du hade ett val

ärret i kinden
är ändå ett av många




Fri vers av enjolive
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-12 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive