Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händernas hemlighet

Fingrarnas fumlade
Skakande
Förnekande
I oviss overklighet
I ögonblick bortom kroppens kroppslighet
Sekunder där dina ögon överblickar världen
formandes runt dina händer
Och plötsligt är du varken du eller här, för händerna är någon annans, från en helt annan sfär, som varken känner eller är
En rysning av rusande tid
För tidigt och alltid för sen
Och händerna känner inte bara din puls
Och cellernas visdom att vila är en livsdom
Utan hela kroppens dragning genom darrande portaler, mot intet
Genom domar dömda av överjag och Det
I myrornas krigsvals till oexistens




Fri vers (Fri form) av Linnea Risinger
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-13 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger